Groundfunding Oyj.

Turkulainen Groundfunding Oyj on ensimmäinen suomalainen joukkorahoituspalvelu, joka yhdistää kiinteistöalasta kiinnostuneet sijoittajat ja kotimaista rahoitusta etsivät rakennuttajat.

Sijoittajat saavat sijoituksestaan hyvän korkotuoton ja rakennusprojektin valmistumisen jälkeen pääoma palautuu sijoittajille. Digitaalisen palvelualustan vahvuuksiin kuuluukin mm. se, että sijoitukset tehdään ilman hallinnointi- tai transaktiokuluja. Palvelu hyödyttää myös erityisesti pieniä ja keskisuuria rakennusyrityksiä. Rahoitusrakenteen optimoinnilla yritykset saavat vapautettua omaa pääomaa useampaan rinnakkaiseen tai limittäiseen rakennushankkeeseen. Tämä taas mahdollistaa rakennusliikkeille suuremman rakennuskohteiden määrän.

Mistä idea kiinteistösijoittamisen joukkorahoituksesta sitten sai alkunsa?

Yrityksen perustajat haistoivat liiketoimintamahdollisuuden pankkien kiristäessä lainapolitiikkaansa. Oli selvää, että tämä alkoi jarruttaa jo terveidenkin rakennus- ja kiinteistöalan yritysten kasvua. Ratkaisua tähän rahoitukselliseen haasteeseen lähdettiin hakemaan liiketoimintamuotoilu- & palvelumuotoiluhenkisillä työpajoilla, joihin osallistettiin mm. rakennusliike- ja kiinteistösijoitustaustaisia asiantuntijoita. Klopalin rooli oli tuoda ideointivaiheeseen nimenomaisesti ohjelmistokehitysosaamista.

Näistä sessioista sai alkunsa Groundfunding Oyj. Klopal on sittemmin kehittänyt yrityksen innovatiivisen palveluratkaisun ympärille korkealaatuisen digitaalisen alustan, joka mahdollistaa turvalliset rahansiirrot sijoittajien ja yrityksen välillä. Koska kyseessä on finanssivalvonnan alainen Fintech-palvelu, on itsestään selvää, että Groundfundingille kehitettävään softaan kohdistuu erittäin korkeita laatuvaatimuksia. Näihin vaatimuksiin Klopalin kehittämät ratkaisut ovat vastanneet erinomaisesti.

”Klopalin rooli on ollut alusta asti merkittävä. He ovat tehneet koko softan kehitystyön. Palvelun julkistamisen jälkeen Klopal on jatkanut Groundfundingin ohjelmistokehitystä. Matkan varrella palveluun on lisätty monenlaista lisäpalikkaa. Yhteistyömme on toiminut moitteetta ja olemme olleet Klopalin panokseen hyvin tyytyväisiä”

Henrik Arén, toimitusjohtaja, Groundfundingin Oyj

Mikä Groundfunding?

Groundfunding Oyj on kiinteistösijoittamisen joukkorahoituspalvelu, joka yhdistää rahoitusta tarvitsevat rakennusliikkeet ja tuottavia sijoituskohteita etsivät sijoittajat. Palvelun ansiosta sijoittajilla on mahdollisuus hyvään tuottoon, ja rakennusliikkeet saavat tarvittavan lisärahoituksen kannattavaan rakennusprojektiin. Klopal on vastannut yrityksen finanssiteknologia (Fintech)-alustan kehittämisestä.