CoPlays & FC Barcelona

Lokakuussa 2018 valtaosa maamme merkittävimmistä medioista tarttui hämmästyttävään uutiseen: digitaalisia valmennusalustoja palloilulajeihin kehittävä suomalainen startup CoPlays Oy oli saanut asiakkaakseen maailman arvokkaimpiin urheiluseurabrändeihin kuuluvan FC Barcelonan.

Itse asiassa CoPlays on ensimmäinen Skandinaviasta ponnistava yritys, joka on päässyt yhteistyöhön Barça Innovation Hubin kanssa. Hubin tavoitteena on varmistaa se, että FC Barcelona on mukana urheiluteknologian kehityksen eturintamassa. Kyseisen yksikön merkityksestä FC Barcelonalle kertoo jotain se, että seuran presidentti Josep Maria Bartomeu nimesi hiljattaisessa Financial Timesin haastattelussa hubin seuransa tärkeimmäksi projektiksi.

Mitä tekemistä Klopalilla sitten on urheiluteknologiayritys CoPlaysin tai FC Barcelonan kanssa? Itse asiassa hyvinkin paljon…

CoPlays on malliesimerkki yrityksestä, johon Klopal on uskonut jo ideavaiheesta saakka.

Yhteistyö sai alkunsa jo siitä hetkestä, kun CoPlaysin perustajat aikanaan esittelivät ensimmäisen kerran demoraakilettaan Klopalin tiimille. Itse asiassa Klopal uskoi jo heti alussa CoPlaysin ideaan niin vahvasti, että lähti mukaan yritykseen myös omistuksellisesti. Klopal onkin toiminut CoPlaysin teknologiakumppanina läpi yrityshistorian.

Käytännössä Klopalin asiantuntijat ovatkin vastanneet digitaalisten alustojen teknisestä toteutuksesta aina suunnitteluvaiheesta ylläpitoon saakka. Yhteistyö Klopalin ja CoPlaysin välillä on toiminut hyvin ja mutkattomasti.

"Klopalin rooli CoPlaysin kehitystyössä on ollut tietenkin korvaamattoman tärkeä. Klopalin asiantuntijoiden huikea joustavuus ja äärimmäisen korkea ammattitaito yhdistettynä mutkattoman rehelliseen ilmapiiriin ovat taanneet mitä parhaimmat lähtökohdat toimivalle yhteistyösuhteelle"

Markus Kauppinen, toimitusjohtaja, CoPlays Oy

Intensiivinen yhteistyö urheiluteknologiayritys CoPlaysin kanssa tarkoittaa Klopalin arjessa mm. sitä, että kehittäjätiimi tekee tälläkin hetkellä jatkuvaa yhteistyötä FC Barcelonan softakehittäjien kanssa.

Tämä on innostava yhteistyö myös meidän devaajille. On hienoa päästä tekemään pitkäjänteisesti yhteistyötä FC Barcelonan tasoisten toimijoiden kanssa. Useampi meidän tiimistä on jo päässyt työskentelemään esimerkiksi La Masiassa (FC Barcelonan legendaarinen ja tarkkaan vartioitu harjoituskeskus). Onhan se huikea juttu pyöriä samoissa tiloissa missä Barcan edustusjoukkuekin treenaa!,

taustoittaa Klopalin toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi yrityksensä yhteistyötä ikonisen katalonialaisseuran kanssa.

Mikä CoPlays?

CoPlays on joukkuelajeihin tarkoitettu applikaatiopohjainen valmennusalusta, jonne seurat voivat luoda omaan metodologiaansa perustuvia harjoitepankkeja. Näin seuran valmennus yhtenäistyy ja uudet valmentajat pääsevät nopeammin kiinni seuran harjoittelukulttuuriin. CoPlaysin applikaatio toimii niin tabletilla, älypuhelimella kuin tietokoneellakin.